Käyttäjäkysely
Hei!
Tule mukaan kehittämään Vaasan yliopiston ulkoista verkkosivustoa – vastaa kyselyyn 31.1. mennessä:
Ihan kaikki syksyn tapahtumamme eivät ole mainittuna tässä kirjeessä, joten kannattaa seurata meitä somessa tai vierailla säännöllisesti verkkosivuillamme.
Ajankohtaisimmat tiedot toiminnastamme löydät Nyytin sivuilta Instagramista, Facebookista, LinkedInistä ja Linktr.ee:stä, kuten myös Twitterissä ja Tuudosta sekä tietenkin verkkosivuiltamme.
Syyskuu merkitsee monelle opiskelijalle opintojen alkamista. Toiset aloittavat ihan uudessa opinahjossa ja toiset palaavat vanhaan tuttuun paikkaan. Opintojen alkaessa tai niiden pariin palatessa opiskelija törmää häneen kohdistuviin odotuksiin sekä myös oletuksiin siitä, millainen ihanteellinen opiskelija on. Mikäli opiskelija ei samaistu oletusten mukaisen muottiin tai koe täyttävänsä hänelle asetettuja odotuksia, seurauksena voi olla stressaavaa vieraantuneisuutta. Näitä ihanteita ei voi kutsua mielenterveysystävällisiksi tai moninaisuutta huomioiviksi, mutta kapeita muotteja tunnistamalla ja vaihtoehtojen esiin tuomisella niitä on mahdollista laajentaa.
Jokaisen opiskelijan tarina on omanlaisensa. Erilaisia tarinoita opiskelijuudesta tulee tuoda esiin - myös niitä, joissa kaikki ei mene kerralla putkeen, ja joissa ei kuljeta ennalta määrättyjä reittejä pitkin.
Takaisin opintoihin -hankkeemme hankekoordinaattori Henri Heikintalo kirjoittaa blogissamme ihanneopiskelijan muotista ja opiskelijoille asetetuista, suppeista oletuksista. Pääset lukemaan blogin tästä.
Syyskuussa Nyytin chateissä keskustellaan mm. oppimisvaikeuksien kanssa opiskelusta, opiskelutekniikoista ja opinnäytetyöntekemisestä. Kuun viimeinen chat pureutuu perheellisen opiskelijan ajanhallintaan. Chateissä pääset keskustelemaan muiden opiskelijoiden kanssa.
Kurkkaa kaikki tulevat syksyn teemat ja chattien ajankohdat verkkosivuiltamme.
Tänä syksynä Nyytissä on paljon erilaista ryhmätoimintaa tarjolla opiskelijoille! Tulossa ovat kaikille opiskelijoille avoimena Elämäntaitokurssi sekä Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmät. Lisäksi ryhmätoimintaa on tulossa kohdennetusti nuorille ADHD-oireisille AiDostiHooDee -ryhmässä sekä mieheksi itsensä identifioiville opiskelijoille MiehenTila-vertaisryhmissä. Lisäksi myös aikuisemmille opiskelijoille on luvassa omia vertaistuokioita.
Ryhmissä keskustellaan miesten mielenterveydestä ja jaksamisesta. Vertaisuuden avulla pyritään edistämään mielen hyvinvointia, osallisuuden kokemusta ja kykyä puhua mielenterveydestä.
Ilmoittaudu elo-syyskuun vaihteessa alkaviin ryhmiin tästä
Ovatko opintosi loppusuoralla? Haluaisitko saada coachausta oman suuntasi löytämiseen ja potentiaalisi tunnistamiseen? Kaipaisitko tukea työelämään ja uraan liittyvien tavoitteidesi kirkastamiseen?
NyytiCoachingissa tämä on mahdollista! Coachingprosessiin sisältyy kolme yksilövalmennustapaamista, jotka toteutetaan verkkovälitteisesti. Coacheina toimivat koulutetut ammatticoachit.
Coaching on suunnattu opintojensa loppuvaiheessa oleville ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille sekä tohtorikoulutettaville kaikkialla Suomessa. Coaching on opiskelijoille maksutonta.
Haku syksyn NyytiCoaching-ohjelmaan starttaa maanantaina 19.9.2022 klo 10. Paikat saattavat täyttyä nopeasti, joten mikäli kiinnostuit – merkkaa ajankohta ylös ja hae mukaan!
Miten läheistä opiskelijaa voisi tukea mielenterveyden ja opiskelukyvyn haasteissa? Oletko huolestunut opiskelevan lapsesi tai muun opiskelijaläheisesi hyvinvoinnista? Haluaisitko tietää, millaista tukea opiskelijalle ylipäätään on tarjolla?
Vanhemmilla ja muilla läheisillä voi olla todella tärkeä rooli opiskelijan tukemisessa, mutta valmiudet tukemiseen tarvitsevat tietoa – sitä haluamme tällä vanhempainillalla tarjota!
Nyytin vanhempainillassa 15.11.2022 klo 18.00-20.20 tarjoamme tietoa opiskelijan mielen hyvinvoinnin tukemisesta ja esittelemme erilaisia saatavilla olevan tuen muotoja.
Tilaisuus on suunnattu opiskelijoiden vanhemmille sekä muille läheisille.
Mukana on puheenvuoroja monilta opiskelijoiden tukitahoilta ja asiantuntijoilta. Vanhempainilta toteutetaan Zoomissa, ja koko tilaisuuden ajan osallistujilla on myös mahdollisuus keskustella chatissä ja esittää kysymyksiä puheenvuorojen pitäjille.
Lisätietoa on tulossa vielä myöhemmin verkkosivuillemme. Ajankohta kannattaa kuitenkin laittaa jo nyt ylös kalenteriin!
Ympäristöön ja tulevaisuuteen liittyvät huolet haastavat meitä kaikkia, mutta yhdessä voimme vahvistaa tunnetaitoja ja mielenterveyttä. Tervetuloa mukaan syksyn tapahtumiin ja julkaisujen äärelle!
Ryhmät ja työpajat sopivat kaikille, jotka haluavat vahvistaa mielen hyvinvointiaan ympäristökriisin ja muiden kasautuvien kriisien keskellä. Katso toimintamme raamit ja turvallisemman tilan ohjeemme täältä.
Koulutukset on suunnattu sote-, kasvatus-, opetus- ja nuorisoalan sekä järjestöjen toimijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä ennakkotietoa teemasta. Tervetuloa mukaan!
Maailmanlopun skenaarioista toivon rakentamiseen -webinaarisarjamme huipentuu 8.12. 2022 klo 13. Webinaarissa kuullaan mm. uutta tietoa siitä, mitä meissä tapahtuu, kun kohtaamme ympäristökriisin todellisuuden, ja miten maailmanpelastaja törmää omiin rajoihinsa. Miten pidämme yllä aktiivista toivoa ja toimintakykyisyyttä?
Puhujina ympäristötunteiden tutkija, dosentti Panu Pihkala, Finlandia-palkittu kirjailija Anni Kytömäki ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.
Webinaari on avoin kaikille kiinnostuneille eikä edellytä aiempaa osallistumista.
Lisätietoa ja ilmoittautuminen täältä.