Vaasan yliopiston muutosneuvottelut päättyivät

Image
Vaasan yliopiston taloudellisista sekä tuotannollisista ja toiminnan uudelleenjärjestelyyn liittyvistä syistä käydyt muutosneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvottelujen aikana käsitellyllä talouden sopeuttamisohjelmalla saavutetaan yliopiston hallituksen asettama 1,6 miljoonan euron sopeuttamistarve.

Muutosneuvotteluiden alkaessa arvioitiin, että suunnitelmat voivat johtaa enintään 35 työntekijän työsuhteen päättymiseen. Neuvottelujen aikana henkilöstövähennysten tarve tarkentui enintään 25 työsuhteeseen, joista osalle pystytään tarjoamaan korvaavaa työtä. Muita sopeuttamistoimenpiteitä ovat muun muassa muutokset yliopiston organisaatiorakenteeseen, toiminnan tehostaminen ja kehittäminen sekä Levón-instituutin ja Lapuan toimipisteen lakkauttaminen. 

– Neuvotteluissa työnantajan ja työntekijöiden edustajat hakivat avoimesti keskustellen vaihtoehtoisia ratkaisuja henkilöstövaikutusten vähentämiseksi, mutta valitettavasti vähennyksiltä ei voitu kokonaan välttyä. Haluan lämpimästi kiittää henkilöstön edustajia hyvin sujuneista neuvotteluista. Meillä on yhteinen tavoite kehittää ja vaalia yliopistoyhteisöä. Talouden sopeuttaminen tehdään yliopiston strategian mukaisen, tuloksellisen ja väistämättä tarvittavan kasvun mahdollistamiseksi. 2030-luvulle tultaessa emme voi olla Suomen pienin yliopisto, rehtori Minna Martikainen sanoo. 

Lisätiedot: 
Rehtori Minna Martikainen, puh. 029 449 8611

Mitä mieltä olit jutusta?