Käyttäjäkysely
Hei!
Tule mukaan kehittämään Vaasan yliopiston ulkoista verkkosivustoa – vastaa kyselyyn 31.1. mennessä:
Viestintätieteiden opinnoissa yhdistyy teoria ja käytännön viestintä- ja mediataidot. Digitaalisuus on olennainen osa opiskelua: se toimii sekä työkaluna että analyysin kohteena. Viestintätieteiden opintoja täydentävät liiketoimintaosaamista ja kansainvälisiä valmiuksia edistävät opintojaksot.
Viestintätieteiden kandidaattiohjelman valmistut humanististen tieteiden kandidaatiksi. Kandidaatin tutkinnon voit päätoimisesti opiskellen suorittaa kolmessa vuodessa. Suoritettuasi tutkinnon hallitset viestinnän tutkimuksen keskeiset käsitteet ja teoriat ja osaat tarkastella kielenkäytön, viestinnän ja median ilmiöitä niin teoreettisesta kuin käytännön näkökulmastakin. Hallitset myös digitaalisten mediavälineiden käytön ja osaat viestiä sujuvasti erilaisten kanavien edellyttämällä tavalla.
Saat valmiudet toimia työelämässä viestinnän alan tehtävissä, soveltaen osaamistasi käytäntöön. Suomen kielen taitosi on erinomainen, ja otat huomioon erilaisten yleisöjen ja yhteisöjen viestintätarpeet. Lisäksi kykenet toimimaan yhteistyössä erilaisten ihmisten kanssa, ja sinulla on valmiudet syventää osaamistasi maisterivaiheessa.
Viestintätieteiden kandidaattiohjelmassa opintosuuntana on viestintätieteet. Maisteriopinnoissa voit suuntautua digitaaliseen mediaan, organisaatioiden viestintään tai vuorovaikutussuunnitteluun viestinnän monialaisessa maisteriohjelmassa.
Hakuväylien tarkat valintaperusteet näet Opintopolku.fi-palvelusta.
Viestintäalan ihmisiä tarvitaan entistä enemmän tulevaisuudessa niin yritysmaailmassa, valtiolla, järjestöissä kuin kuntasektorillakin.
Vaasan yliopistosta valmistut tulevaisuuden viestintäosaajaksi, jolla on keinot saada näkyvyyttä ja vaikuttaa asioihin. Humanististen tieteiden kandidaatin ja filosofian maisterin tutkintojen suorittamisen jälkeen mahdollisia työnimikkeitä ovat esimerkiksi:
Hakijapalvelut auttavat hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä.
Opintoneuvonnasta voit kysyä lisää tutkinnon sisällöistä, opetusjärjestelyistä ja esimerkiksi aiempien opintojen hyväksilukemisesta.