Image
Kuvassa opiskelija kuulokkeet päässä.

Viestintätieteiden kandidaattiohjelma

Vaasan yliopiston viestintätieteiden kandidaattiohjelma on juuri sinulle, joka haluat ymmärtää ja vaikuttaa nykyajan mediakenttään. Opinnoissamme pääset perehtymään verkkojulkaisemisen ja sosiaalisen median maailmaan, tutustumaan median ja yhteiskunnan ajankohtaisiin kysymyksiin sekä oppimaan organisaatioviestinnän ja digitaalisen mediatyön perusteet. Saat kattavan ymmärryksen mediasta ja viestinnästä ja opit tuottamaan ja analysoimaan merkityksiä sekä ymmärtämään mediailmiöitä. Valmistut tulevaisuuden työelämään, jossa viestintäosaaminen on avainasemassa.

Miksi valita Vaasan yliopiston viestintätieteet

Valmiina työelämään

Teoriaa ja käytäntöä yhdistävät opinnot antavat sinulle välineitä kohdata työelämä. Viestinnän ammattilaisia tarvitaan kaikkialla – viestintätieteiden opiskelijoistamme 91 % on työelämässä vuosi valmistumisen jälkeen (Sijoittumisseuranta, 2022 valmistuneet).

Laaja-alainen viestinnän koulutus

Vaasassa saat laaja-alaisen viestintätieteellisen koulutuksen, johon voit valita kiinnostuksesi mukaan viestinnän opintoja ja hankkia yksilöllisen tutkinnon. Pääset osaksi tiivistä yliopistoyhteisöä, jossa sinua kuunnellaan ja arvostetaan.

Uusimmat suuntaukset ja trendit haltuun

Tunnistamme viestinnän alan muutokset ja tuomme alan megatrendit osaksi opiskelua. Siksi opiskelijoillamme on valmistuessaan oikeat taidot ja valmiudet.

Viestintätieteiden kandidaattiopintojen sisältö

Viestintätieteiden opinnoissa yhdistyy teoria ja käytännön viestintä- ja mediataidot. Digitaalisuus on olennainen osa opiskelua: se toimii sekä työkaluna että analyysin kohteena. Viestintätieteiden opintoja täydentävät liiketoimintaosaamista ja kansainvälisiä valmiuksia edistävät opintojaksot. 

Viestintätieteiden kandidaattiohjelman valmistut humanististen tieteiden kandidaatiksi. Kandidaatin tutkinnon voit päätoimisesti opiskellen suorittaa kolmessa vuodessa. Suoritettuasi tutkinnon hallitset viestinnän tutkimuksen keskeiset käsitteet ja teoriat ja osaat tarkastella kielenkäytön, viestinnän ja median ilmiöitä niin teoreettisesta kuin käytännön näkökulmastakin. Hallitset myös digitaalisten mediavälineiden käytön ja osaat viestiä sujuvasti erilaisten kanavien edellyttämällä tavalla. 

Saat valmiudet toimia työelämässä viestinnän alan tehtävissä, soveltaen osaamistasi käytäntöön. Suomen kielen taitosi on erinomainen, ja otat huomioon erilaisten yleisöjen ja yhteisöjen viestintätarpeet. Lisäksi kykenet toimimaan yhteistyössä erilaisten ihmisten kanssa, ja sinulla on valmiudet syventää osaamistasi maisterivaiheessa. 

Viestintätieteiden kandidaattiohjelmassa opintosuuntana on viestintätieteet. Maisteriopinnoissa voit suuntautua digitaaliseen mediaan, organisaatioiden viestintään tai vuorovaikutussuunnitteluun viestinnän monialaisessa maisteriohjelmassa

Lisätietoja opinto-oppaasta

Hae ohjelmaan

Hakuväylien tarkat valintaperusteet näet Opintopolku.fi-palvelusta.

Uramahdollisuudet

Viestintäalan ihmisiä tarvitaan entistä enemmän tulevaisuudessa niin yritysmaailmassa, valtiolla, järjestöissä kuin kuntasektorillakin. 

Vaasan yliopistosta valmistut tulevaisuuden viestintäosaajaksi, jolla on keinot saada näkyvyyttä ja vaikuttaa asioihin. Humanististen tieteiden kandidaatin ja filosofian maisterin tutkintojen suorittamisen jälkeen mahdollisia työnimikkeitä ovat esimerkiksi: 

  • viestintäasiantuntija
  • viestintäpäällikkö
  • viestintäsuunnittelija
  • viestintäkoordinaattori
  • sosiaalisen median suunnittelija
  • sisällöntuottaja
  • tiedottaja
  • verkkotoimittaja
  • viestintäkonsultti ja -kouluttaja
  • verkkoviestinnän kouluttaja
  • tekninen kirjoittaja
  • tekninen viestijä
  • käytettävyyssuunnittelija
  • pelisuunnittelija
  • tutkija

Hakijapalvelut auttavat hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä.

Puhelin

029 449 8005

Opintoneuvonnasta voit kysyä lisää tutkinnon sisällöistä, opetusjärjestelyistä ja esimerkiksi aiempien opintojen hyväksilukemisesta.

Puhelin