Viestinnän monialainen maisteriohjelma, FM
Miksi valita Vaasan yliopiston viestintätieteet
Viestintäammattilainen on ratkaisukeskeinen
Viestintäammattilaisen työ on vastuullista ja merkityksellistä, sillä viestinnällä vaikutetaan ihmisten käytökseen ja valintoihin. Viestinnän maisteriopintojen jälkeen olet vuorovaikutuksen ja vaikuttamisen ammattilainen. Tunnet viestintätieteiden teoreettiset lähestymistavat, osaat tuottaa itse alalle tieteellistä tietoa ja kykenet toimimaan ratkaisukeskeisesti media- ja viestintätyön mielenkiintoisissa ja haasteellisissa tehtävissä.
Viestinnän monialainen maisteriohjelma (VIMA) on tarkoitettu sinulle, joka haluat monipuolisen ja monitieteisen tutkinnon: sellaisen pohjakoulutuksen, joka taipuu monenlaisiin viestintätehtäviin. Ohjelmassa voit erikoistua suuntautumalla digitaaliseen mediaan, organisaatioiden viestintään tai vuorovaikutussuunnitteluun. Useimmat opintojaksot on mahdollista suorittaa kokonaan etäopiskeluna.
Opintosuunnat
- Digitaalinen media
-
Digitaalisen median opintosuunta antaa sinulle valmiuksia työskennellä tehtävissä, joissa hyödynnetään monipuolisesti digitaalisia työkaluja sekä tietoverkkojen ja somealustojen tarjoamia mahdollisuuksia. Mediaan ja teknologiaan liittyviä ajankohtaisia ilmiöitä, kuten tekoälyä, käsitellään osana yhteiskunnan laajempia kehityskuluja. Digitaalista mediaa tarkastellaan käyttäjän, sisällöntuottajan sekä alustojen erityispiirteiden ja toimintakulttuurien näkökulmasta. Opintosuunta pohjautuu mediatutkimuksen teorioihin, ja kursseilla perehdytään muun muassa (audio)visuaaliseen kulttuuriin, hybridimediaan ja digitaalisiin pelikulttuureihin.
- Organisaatioiden viestintä
-
Organisaatioiden viestinnän opintosuunta antaa sinulle valmiuksia viestinnän asiantuntijatehtäviin yrityksissä ja muissa organisaatioissa. Opinnoissa tarkastellaan viestinnän keskeistä merkitystä organisaatioiden toiminnassa ja perehdytään siihen, miten organisaatiot toteuttavat tehtäväänsä, edistävät tavoitteitaan ja luovat merkityksiä muuttuvassa viestintä- ja mediaympäristössä. Kursseilla käsitellään työelämälähtöisten esimerkkien kautta esimerkiksi organisaation identiteetin ja maineen rakentamista, suhteita sidosryhmiin sekä organisaatioiden viestintäongelmia ja keinoja niiden ennakoimiseksi ja selvittämiseksi. Organisaatioiden viestintää tarkastellaan mm. strategisen viestinnän, muutos- ja kriisiviestinnän, vastuullisuusviestinnän ja yhteiskuntasuhteiden näkökulmista.
- Vuorovaikutussuunnittelu
-
Vuorovaikutussuunnittelun opintosuunta antaa sinulle valmiuksia työskennellä esimerkiksi käyttöliittymien, käyttöohjeiden, pelien ja verkkosivujen suunnittelussa. Opiskelujen aikana tutustutaan ihmisen ja teknologian väliseen vuorovaikutukseen, tekniseen viestintään sekä käyttäjälähtöisyyden ja saavutettavuuden periaatteisiin. Opinnot suoritettuaan opiskelija kykenee viestimään käyttäjälähtöisesti erilaisille yleisöille. Opinnot kytkeytyvät ajankohtaisiin aiheisiin kuten ihmisen ja tekoälyn vuorovaikutukseen sekä alan keskeisiin eettisiin kysymyksiin. Opintosuunta on sekä käytännöllinen että teoreettinen: tutkitaan uusia teknologioita ja työkaluja samalla kun analysoidaan teoreettisia kysymyksiä niihin liittyen.
Hae ohjelmaan
Lisätietoja ohjelmasta ja tarkat valintaperusteet näet Opintopolku.fi-palvelusta.
Lue valmistuneiden tarinat
Kysy lisää!
Hakijapalvelut auttavat hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä.
Opintoneuvonnasta voit kysyä lisää tutkinnon sisällöistä, opetusjärjestelyistä ja esimerkiksi aiempien opintojen hyväksilukemisesta.