Käyttäjäkysely
Hei!
Tule mukaan kehittämään Vaasan yliopiston ulkoista verkkosivustoa – vastaa kyselyyn 31.1. mennessä:
Aloitin tekniikan opinnot Vaasan yliopistossa syksyllä 2014 ja valmistuin diplomi-insinööriksi tammikuussa 2020. Vaasaan päädyin Etelä-Suomen helmestä eli Kirkkonummelta. Lukion jälkeen päätin, että haluan nähdä uusia maisemia. Mikä olisikaan parempi mahdollisuus siihen, kuin lähteä opiskelemaan Vaasan yliopistoon ja Suomen siisteimpään opiskelijakaupunkiin! Opiskelujen aikana Vaasa ja Vaasan yliopisto tarjosivat DI-tutkinnon lisäksi rutkasti uusia hienoja ystäviä sekä muistoja.
En käynyt opiskeluaikana vaihdossa, mikä on jäänyt vähän kaduttamaan. Jos nyt voisin antaa sille reilulle parikymppiselle itselleni vinkin opiskeluja aloittaessa, sanoisin, että ei se valmistuminen liikaa lykkäänny puolen vuoden vaihdon takia.
Opiskelujen aikana kävin paljon hyödyllisiä matematiikan, tilastotieteen ja ohjelmoinnin kursseja, joista opitut taidot ovat välttämättömiä nykyisessä työssäni. Olen saanut loistavat työkalut, sillä kurssit ovat auttaneet oivaltamaan, kuinka tosielämän ilmiöitä pystyy mallintamaan matemaattisesti ja kuinka niitä toteutetaan ohjelmoimalla.
Opiskelujen jälkeen työskentelin parin vuoden ajan erilaisissa dataan liittyvissä tehtävissä tietoliikenne- ja konsultointialalla. Tällä hetkellä työskentele Data Scientistina Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnassa. Työssäni kehitän ja integroin kehittyneitä pilvinatiiveja analytiikkaratkaisuja osaksi S-ryhmän operatiivista toimintaa ja siten tukemaan liiketoiminnan päätöksentekoa.
Hyödynnän työssäni suurta ja monipuolista datamassaa, pilvipalveluita sekä laajaa valikoimaa koneoppimisen ja tilastotieteen menetelmiä esimerkiksi asiakasymmärryksen kehittämiseen tai kassatyötarpeen ennustamiseen työvuorosuunnittelussa hyödynnettäväksi vajaalle tuhannelle S-ryhmän myymälälle.
Työssäni ylivoimaisesti parasta on, ettei kompleksisia ilmiöitä mallintaessa ja ratkaistaessa ole mitään tiettyä ’oikeaa’ kaavaa, jota tulisi aina noudattaa. Sen sijaan innovatiivista ajattelua ja tietynlaista vapautta tarvitaan koko prosessin ajan: ilmiön hypoteesin muodostuksesta aina lopullisen ratkaisun tuotannollistamiseen pilviympäristössä.