Tietojärjestelmätiede, KTM
Miksi valita Vaasan yliopiston kauppatieteet
Osaamista tietojenkäsittelystä ja kauppatieteistä
Tietojärjestelmätieteen opinnot tarjoavat sinulle kattavat valmiudet hyödyntää informaatioteknologiaa organisaatioiden ja liiketoiminnan kehittämisessä. Kauppatieteiden maisterin tutkinnon suoritettuasi hallitset tietojärjestelmäprojektien ja kyberturvallisuuden johtamisen, osaat suunnitella käyttäjälähtöisiä järjestelmiä (UX) sekä arvioida digitalisaation vaikutuksia organisaatioissa ja yhteiskunnassa. Opit soveltamaan tieteellistä ajattelua ja erilaisia tutkimusmenetelmiä käytännön kehitystyössä, ja sinusta kehittyy asiantuntija, joka yhdistää teknisen osaamisen johtamis- ja viestintätaitoihin.
Tietojärjestelmätieteen opinnoissa yhdistyvät keskeiset digitalisaation osa-alueet, kuten projektinhallinta, tietohallinnon ja kyberturvallisuuden johtaminen sekä käyttäjäkokemuksen suunnittelu. Opinnoissa painotetaan teknisen osaamisen lisäksi vuorovaikutustaitoja ja ihmisläheistä lähestymistapaa, sillä tietojärjestelmien kehittäminen vaatii tiimityötä, organisointikykyä ja loppukäyttäjien tarpeiden ymmärtämistä. Tietojärjestelmien asiantuntijana toimit sillanrakentajana liiketoiminnan, loppukäyttäjien ja teknisen kehityksen välillä, auttaen organisaatioita menestymään digitalisaation avulla.
Tietojärjestelmätieteen opintosuunta tarjoaa sinulle erinomaiset valmiudet toimia tulevaisuuden digitalisaation kehittäjänä, asiantuntijana ja johtajana.
Tietojärjestelmätieteen opintosuunta on osa tietojenkäsittelytieteiden maisteriohjelmaa.
Valintaperusteet ja hakuohjeet
Tarvitsetko lisätietoa? Tutustu kattavaan oppaaseemme hakemisesta. Oletko valmis hakemaan? Siirry Opintopolku-portaaliin ja lähetä hakemuksesi.
Lue valmistuneiden tarinat
Kysy lisää!
Hakijapalvelut auttavat hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä.
Opintoneuvonnasta voit kysyä lisää tutkinnon sisällöistä, opetusjärjestelyistä ja esimerkiksi aiempien opintojen hyväksilukemisesta.