Kolmivuotisen REUNICE-hankkeen tavoitteena on ollut jakaa hyviä käytäntöjä ja löytää tehokkaita malleja verkoston tutkimusyhteistyöhön, tutkimusinfrastuktuurin jakamiseen sekä tutkimuksen ja yhteiskunnan välisen vuorovaikutuksen lisäämiseen.
Projektissa on kehitelty kolmea digitaalista alustaa, joita voidaan hyödyntää tutkimusyhteistyössä. Expertise Exchange -alusta mahdollistaa ideoinnin ja innovaatiojohtamisen yli organisaatiorajojen, Open Science Network auttaa löytämään tietystä aihepiiristä kiinnostuneita tutkijoita tekoälyä ja lohkoketjuja hyödyntäen, kun taas AI Competences Centre tuo verkoston tekoälyosaajat ja -osaamisen yhteen paikkaan. Alustat ovat kokeilukäytössä ja niitä kehitetään edelleen.
Lisäksi hankkeessa on etsitty tapoja nuorten tutkijoiden tukemiseen muun muassa valmennuksella ja mentoroinnilla ja luotu ohjeet inklusiiviseen viestintään. Tieteen näkyvyyttä on edistetty esimerkiksi Invisible Unveiled -taidenäyttelyllä, jonka valokuvien ja piirrosten myötä myös Vaasan yliopiston kampuksella on päästy tutustumaan verkoston monialaiseen tutkimukseen.
Vaikka REUNICE-hanke päättyy, tutkimus- ja innovaatioyhteistyö on edelleen tärkeä osa verkoston toimintaa. Vaasan yliopisto aikoo syventää tutkimusyhteistyötään ansioituneiden eurooppalaisten kumppanien kanssa lisätäkseen tutkimustyön vaikuttavuutta.
EUNICE Research (REUNICE)
EUNICE, the European University for Customised Education on kymmenen eurooppalaisen muodostama korkeakouluverkosto, joka kehittää koulutusta ja tutkimusta vastaamaan sekä maailmanlaajuisiin että alueellisiin yhteiskunnallisiin haasteisiin.
EUNICE Research (REUNICE) on verkoston lokakuussa 2021 käynnistämä erillinen hanke, joka on keskittynyt erityisesti tutkimusyhteistyöhön. Hanke on saanut rahoitusta EU:n H2020 -ohjelmasta.
Lue lisää hankkeen tuloksista ja päätöstilaisuudesta EUNICE:n verkkosivuilta (englanniksi).
Voit katsoa myös hankkeen päätöstilaisuuden tallenteen Youtubesta.